Med på reisen

Kan jeg bruke kortet mitt i utlandet?

Svar:

Når du har med deg kortet på reisen kan du alltid handle og skaffe deg kontanter uten å behøve å veksle til lokal valuta før du reiser.

Tenk over dette før du reiser utenlands:

  • Sjekk kortets utløpsdato før du reiser, så du er sikker på at kortet er gyldig på hele reisen din. Utløpsdatoen finner du på kortets forside.
  • Pass godt på kortet, spesielt på markeder og lignende steder. 
  • Når du betaler med kortet i utlandet kan du bli tilbudt å velge valuta for kjøpet. Vi anbefaler at du alltid velger den lokale valutaen, og ikke norske kroner. I de aller fleste tilfelle får du bedre kurs hvis du velger å belastes i lokal valuta.
  • Pass på at du alltid har telefonnummeret for å sperre kortet: (+47) 21 01 53 00. Du kan ringe døgnet rundt.

For at du ikke skal betale dobbel forsikring, sjekk først hva som dekkes av din hjemforsikring. I kortet ditt inngår en god reise- og avbestillingsforsikring hvis du betaler reisen med kortet.

Hjalp den informasjonen deg?
Hvor finner jeg flyplasslounger?

Svar:

Den gode følelsen av oase, fristed og pustehull. Det er ikke ofte du finner den på en flyplass – bortsett fra i Diners Clubs lounger. Tilgangen på flyplasslounger har økt kraftig de siste årene. I dag finnes det nærmere 750 lounger for Diners Clubs medlemmer rundt om i verden, og tallet øker stadig.

I loungene finner du alltid en behagelig sitteplass, litt å spise og drikke, dagsferske aviser og vanligvis WiFi.

Her finner du en liste over Diners Clubs lounger.

Hjalp den informasjonen deg?
Hva dekker reise- og avbestillingsforsikring?

Svar:

Som Diners Club-medlem har du en meget god reise- og avbestillingsforsikring.

Når du betaler mer enn 50% av reisens transportkostnad (billetter og/eller drivstoff) med ditt Diners Club-kort er du dekket av en av markedets beste kortrelaterte reise- og ulykkesforsikringer, som også inkluderer en avbestillingsforsikring. Alle omkostninger i forbindelse med leiebil, samt skatter og avgifter for bonusreiser, regnes som transportkostnader.

Forsikringen omfatter innehavere av gyldig Diners Club, samt ektefelle/samboer og ugifte barn under 25 år som bor sammen med kortinnehaver eller under skolegang bor borte fra hjemmet og blir forsørget av kortinnehaver. Alternativt til familie gjelder forsikringen for inntil tre øvrige medreisende. Består denne gruppen av flere enn tre medreisende, gjelder forsikringen for de tre yngste.

Forsikringen gjelder for reiser og opphold i hele verden når du reiser med offentlig tilgjengelig samferdselsmiddel. Forsikringen gjelder reiser av inntil 90 dagers varighet.

Hjalp den informasjonen deg?